But Ideas That Left Never Come Back Home

Så var man student vid Umeå Universitet. Första lektionen är imorgon - språkvetenskap! Och jag vet att jag pluggar rätt ämnen genom att jag ser fram emot alla subjekt, objekt, prefix, suffix, homonymer... Morfologi är ju något jag anser mig kunna rätt bra, men jag kommer säkert får lära mig massa saker som jag inte visste fanns.
Nåja, registreringen gick då bra. När jag kom till Franska A så träffade jag en tjej vid namn Anna som jag lärde känna i Paris, jag blev förvånad men borde kanske inte varit med tanke på att hon är umebo. Det var skönt att redan känna någon! När lärarna berättade vissa saker om kursen skrattade jag inombords - dels för att jga redna kan rätt mycket och dels för att allting är så mycket bättre här i Sverige.
Efter infon tog jag, Anna plus två tjejer(jag har redan glömt bort namnen) till i klassen en kopp kaffe och snackade rätt länge. Sen gick jag och det här är pinsamt den ena till biblioteket där jag fixade lånekort och hon hämtade oss varsin kursbok som vi nu ska ha i de närmsta 3 veckorna så ovärt att köpa.
I biblioteket stötte jag på Saadat(min gamla ryskalärare) och hon tyckte det var kul att jag nu börjat plugga och det kändes som när hon kom fram till mina föräldrar på studenten och prisade mig rätt rejält.  Kort sagt - mandom. 
Sen hängde jag med Hampus som visade mig runt, hans korridor etc. Med honom fick jag de tre timmarna att gå väldigt fort och sedan var det dags för finskan.

Den registreringen var betydligt mer fylld av praktiskt information då jag tex måste skaffa passerkort. Men det gick rätt fort dan också. Jag blev förvånad över hur många vi var - runt 20 stycken och det var ganska många de ropade upp som inte var där.
Allt känns bra, lite mer kurslitteratur måste inköpas samt att jag fått bekräftelse att rummet kommer vara inflyttningsbart på torsdag. dock måste jag nog snacka med kvartersvärden samt lösa det med att betala hyra till till killen som officiellt hyr rummet nu.

Språkvetenskap - here I come!

In the Happyland,



 

Imorgon blir det av till Umeå Universitet- det känns bra!
Det blir jobbigt med de 4 timmarna på bussen, men snart har jag boende så några dagar kan jag nog klara.

Hur jag ska orka med dagen är en annan fråga, jag är rätt less på att vara ständigt trött vilket jag varit sedan medicinbytet. Troligtvis kommer jag gå nyfikenhet istället för energi.

Jag är inte så peppad på tisdagen då det är endast "information om språkstudier" mellan 8.30-9.30 vilket innerbär att jag måste fara härifrån vid 6.00. En timma infromation och 4 timmars resande.

Äsch, nu ska jag ta och kolla om jag har någon ljudbok jag kan lyssna på imorgon...
Sen fika!

Doctor Blind Just Prescribe the Blue Ones

Igår kväll påbörjade jag min nya medicinering. Och de vanliga och ofarliga bieffekterna är hjärtklappning, darrningar i hela kroppen samt huvudvärk. Fun. Men de är bättre än faktumet som oftast händer när man påbörjar något nytt - man tar två kliv tillbaka.

Jag går på maxdos kortison samt luftrörsvidgande, trots det är det ganska jobbigt just nu.

En lite skum sak är då jag tar luftrörsvidgande vid behov gör det att jag har ingen aning om vad som anses vara normal daglig dos. Och då bieffekterna om man tar för mycket är ganska allvarliga är det väldigt konstigt att det inte står någon maxdos/dag på bipacksedeln. Därför har jag har fått räkna lite matte och på så sett räknat ut vad som är lämpligt och olämpligt. 

Så just nu orkar jag inte göra något speciellt, jag har sett film och ritat av mönster idag - och det sistnämnda blev för jobbigt så nu sitter jag plågad och underhåller mig med detta:


 



I know there's a lot of stupid girls in this world

Idag ska jag börja med något tragisk. Den tragiska sanningen om det moderna samhället. Alla flickbloggar och modemagasin. Det tycker jag är något av det värsta med vardagen idag. Som talar om exakt hur tjejer och killar ska vara och att du ska vara perfekt - annars vill ingen ha dig. Dessa magasin vill skapa osäkerhet så att man måste ha hjälp av deras tips och genom att lyda dessa får man tillbaka sin självkänsla. men bara lagom mycket så man måste fortsätta läsa tidningen. Allt detta för att tjäna pengar.

Det fins en skönhetsbutik i piteå vars slogan är "Beauty is on the outside". Av ren protest skulle jag aldrig köpa något på denna affär.  Dagens samhälle är sjukt.




Får att gå över till ett mycket gladare ämne så har jag fått boende i en studentkorridor i Ume!
Jag får troligtvis flytta in den 2/9, det är bara lite småtjafs att fxa då den gamla hyresgästen betalar hyra tills 1/10 så jag ska typ betala honom eller till hyresföreningen. Det är småtjafset.

Så jag har tagit in en flyttlåda på mitt rum nu. Dags att börja lite sådär smått...
Någon som har tips inför att bo i korridor?

No hero in her sky

Om ens rum återspeglade ens liv - då vore mite liv totalt kaos. 
Det känns som jag har försökt städa det varje dag sedan jag kom hem, och jag har faktiskt städat det. Trots det så tar det bara en dag innan kaoset är tillbaka. 

Faktumet är att jag har alldeles för mycket grejer för detta rum. Ja, så för att få lite mera ordning har jag köpt rulllådor att sortera mina sygrejer i. Men vad hjälper det när lådorna nu tar upp all plats i mitt rum.
Jo, då har mamma tagit ner några flyttlådor som hon då tänker att jag kan börja packa nu. 
Knuffa ut mig från hemmet ni. 
Nä, jag kan inte börja packa innan jag vet vilket datum jag ska flytta.
Det ska jag ta reda på imorgon.
-
Verkligheten har kommit ikapp mig:
Jag börjar plugga vid universitetet om 4 dagar.
Elias bor längst bort i Sverige.
Jag kommer dela korridor med 6 främlingar.
Äsch, det blir bra. Jag börjar bli förväntansfull nu.

På tal om egoboost,

Så hittade jag igen min första skapelse i garderoben :)
Min jacka är fortfarande fruktansvärt fin och sitter som ett smäck!
Så ikväll har jag unnyttjat min självutlösarfunktion på kameran och tagit massa bilder som jag sen ska lägga ut på Burdastyle. Jag måste börja använda den oftare!

Gårdagen var skitkul, men morgonen var inte lika kul.
Anyways, en bild säger mer än tusen ord!




"Ni är ju kändisar" - en av kvällens konstigaste kommentarer.

Biiiicycle, biiicycle!

I want to ride my popsicle bicycle
I want to ride my bike

En jobbig låt att ha på hjärnan när man just cyklat hem från Ursviken i hela 5 plusgrader...

Idag har jag haft en egengjord inbakad fläta för första gången, jag vet att jag är sen, men jag har inte varit tjejig med långt hår förut. Sen har jag varit med Bella och vi har helt enkelt varit oss själva. Massa skoj kan jag lova!

Ett tips om du har tråkigt är Shane Dawson på youtube, bitvis är han helt klockren!

Imorgon blir det fest! Någon sorts come together på krogen med klasskompisarna som är hemma... NAJS!



Sådärja,

en ny blogg är skapad.

Som vanligt är det ett helvete att designa och det finns inga vettiga hjälpbloggar. Jag hittade en som var väldigt ospecifik och fjortisaktig, för det mesta stod det "pröva dig fram" och hon blandade ihop visningbild med header. Grymt smart tjej!

Fast hon var då smartare än en tjej som kommenterat och trodde att ordet "reklamera" betyder "göra reklam för något". Dagens ungdom! (Jag kan äntligen säga så utan att det inkluderar mig själv!)

Nu tänker jag vara riktigt munter och göra en lista, en lista över varför jag inte är så munter just nu:

  1. Elias flyttade till Alingsås(Göteborg) igår.
  2. Jag har inget boende i Umeå.
  3. Det är fortfarande en vecka kvar till min astmautredningstid, ergo, lev med smärtan.
  4. Alla mina kompisar jobbar eller är ute i världen och flyger så ingen har tid att vara med mig.
  5. Skellefteå är inte Paris Skellefteå ligger inte i närheten av Paris.
  6. Jag har ingen att prata Franska med.
  7. Jag träffar aldrig på gamla vänner.
  8. Har ingen inspiration till att sy.
  9. Min dator är på lagning, kommer nog bli dyrt.
  10. Dobby dog just.
  11. Jag har ingen inkomst.
  12. Photoshop har valt att sluta fungera.
  13. Jag möter endast hinder med mina framtidsplaner.
  14. Min svenska suger.
  15. Elias bor 1113 km ifrån mig.


Klart att jag är i-lands barn och klagar lite väl mycket, men jag är less efter 3 timmars bloggtjoller.
Jag har positiva saker i siktet också, som att min kurslitteratur kommer imorgon och att jag ska vara med Бели imorgon! Sen är det fest/krog/whatever med gamla klasskompisar på fredagkväll!


RSS 2.0