Une masse comme une autre, qui vit dans un mirage

I veckan är det mycket att göra, hur ska jag hitta tid?
Troligtvis inte genom att göra som jag brukar...

Åh, jag måste bara säga att jag älskar säsong 5 av Dexter - serien har äntligen blivit det jag väntat på så länge! 
Och att Julia Stiles är med gör det bara bättre :)

Jag har tenta på lördag, så jag har 3000 ord samt ALL fransk grammatik att plugga på tills dess,
så får se hur mycket annat jag hinner med i veckan...

He punched the highlights out of her hair!

Efter att har hört mycket gott om den här filmen bestämde jag mig för att se den.
Helt underbar måste jag säga! Jag älskade sättet de hade filmat den och specialeffekterna! Och humorn i den var awesome. Rekommenderas verkligen!

Jag börjar bli less på den ovanför mig som verkar spela högre och högre musik för varje helg... Det är lite jobbigt att höra basen dunka när man är bakis... Jag ska nog börja hämnas och spela hög musik på morgonen (A)
Nu ska jag göra lite skolarbete, vi ska sammarbeta inför vokabulärtentan och har delat upp de 3000 orden och ska slå upp ca 400 var - perfa!

Sen blir det fest ikväll!  



På ingång,


Minä on ahkera...

Hänen nimi on Pierre Dubois. On ranskalainen mies. Hän on kihloissa suomalaisen naisen kanssa. Heillä ei ole lapsia, mutta he asuvat yhdessä. Pierrellä ei ole perhettä Suomessa, hänen perhe asuu fort-de-Francessa, Martiniquessa. Hänellä on iso perhe, hänellä on kolme veliä ja kolme siskoa.
Hänella on pitkä musta tukka ja ruskeat silmät. Hänellä on myös tumma parta ja tummat viikset.
On 180 cm pitkä jahoikka mutta myös lihaksikas. Hän on ahkera ja pirtä iltaisin. Aamuisin on väsynyt ja laiska. Hän on hyvännäköinen.
Hän on tulkki. Hän tekee toissä liikeyritysissä, tulkaa suomesta ranskaksi ja päinvastoin.
Hän on usein ylitöissä. Hänen morsian ei pidä kun Pierre on ylitöissä.
Hän on useimmiten iloinen mutta vähän vihainen kun hänelllä on nälkä.
Hän on ystävällinen, mutta hän ei ole puhelias koska hän on ujo.
Hän arvelee hänestä on hauska. Pierren morsian arvelee hänestä on vilkas.
Jag har jobbat effektivt med en inlämningsuppgift till Finskan, nu är jag ä n t l i g e n klar.  Uppgiften var att besöriva en person så nogrannt som möjligt. Vad tror ni?
Hänen nimi on Pierre Dubois. On ranskalainen mies.
Hän on kihloissa suomalaisen naisen kanssa. Heillä ei ole lapsia, mutta he asuvat yhdessä. Pierrellä ei ole perhettä Suomessa, hänen perhe asuu fort-de-Francessa, Martiniquessa. Hänellä on iso perhe, hänellä on kolme veliä ja kolme siskoa.
Hänella on pitkä musta tukka ja ruskeat silmät. Hänellä on myös tumma parta ja tummat viikset.
On 180 cm pitkä jahoikka mutta myös lihaksikas. Hän on ahkera ja pirteä iltaisin. Aamuisin on väsynyt ja laiska. Hän on hyvännäköinen.
Hän on tulkki. Hän tekee toissä liikeyritysissä, tulkaa suomesta ranskaksi ja päinvastoin.
Hän on usein ylitöissä. Hänen morsian ei pidä kun Pierre on ylitöissä.
Hän on useimmiten iloinen mutta vähän vihainen kun hänelllä on nälkä.
Hän on ystävällinen, mutta hän ei ole puhelias koska hän on ujo.
Hän arvelee hänestä on hauska. Pierren morsian arvelee hänestä on vilkas.

remember that other time,

when I would only read the backs of cereal boxes
Idag var jag på stan med Elin, skönt att vara och shoppa men vi kollade mest saker till våra rum...
Jag kom hem med ett nytt duschdraperi - åh så skönt det känns!
Det är kul hur glad man kan bli över en så lite förändring... :)
Det märks att det snart är första advent, julgrejer över allt. Snart är det dags att bli stressad över allt skolarbete...men inte idag.

,

En av mina amerikanska kompisar länkade detta på fb, I like it!

jadu,

Vilken storlek beställer man på klänningar när ens kropp inte kommer överens med storlekarna? 

Jag är knappast den enda med detta problem, tips?

"I'm holey"

Idag var jag och såg Harry Potter! Den var faktiskt lite bättre än väntat, Kanske för att jag hade redan förstått vilka scener som skulle vara bortklippta... Två ändringar gjorde mig lite irriterad, men för det mesta så funkade den rätt bra :) 
Härligt filmad var den också!

4/5 få den.


So it is just like you said it would be

Så var helgen över igen. De är alldeles för korta. som tur är har jag ännu en chillvecka framför mig. Eller ja, om man bortser från att jag ska ha redovisning på torsdag och jag har ingen aning om hur jag ska lägga upp det.

Hur gör man en bra sammanfattning på den bok som sakna sammanhang och består av detaljer? Och vissa så specifika så att jag inte förstår vad de vill säga med dem... (?)
Aja, det är ett problem för imorgon. 

Det är skönt att vara hos föräldrarna och få gratis mat :) 

Jag har börjat fundera inför julen, troligtvis ska vi köra på en jul utan klappar. Haha, Elias och hans famlij skulle försöka strypa mig om de hörde det... Jag gillar min familjs jultradition :)

Och min syster hade lagt upp bilder på klänningar som hon funderade på att köpa till nyårs...
Jag funderar på om jag ska beställa Härifrån...
Vi får se helt enkelt. 

Har ni bestämt hur ni ska fira nyårs än?

Den vackra vintern

Idag hämtade jag ut min fonetiktenta och deltentan som bestod av hörförståelse. 
Jag klarade båda :)

Jag var bara något poäng ifrån VG på hörförståelsen, och med tanke på att jag är sämst på hörförståelse så är jag riktigt nöjd! Fonetiken vet jag inte, för hon har inte satt VG gränsen än...

Idag for jag till skell för att vila upp mig och bli frisk. Och jag ångrar att jag inte tog med kameran. Det är så vackert här. Känns som ganska mycket mer snö än i ume, samt att det ligger på träden på ett helt annat sätt.
Jag är så nöjd att jag är i Sverige i år 

Distracted once again,

Det är väldigt lätt att hämna på villospår på datorn, nyss klickade jag in mig på en sida med mönster och whoops!
Där gick en timme.
Jag vill verkligen göra något med tyget jag köpte i somras och letar efter ett passande mönster, jakten kommer fortsätta på ohlssons tyger i helgen... Kan ingen ordna en stor tillställning som gör att jag kan få göra finklänningar också? Guuud vad jag är sugen på det :)
På tal om stora tillställningar så är det en stor dag idag.
Min tusende dag med Elias :)



La neige, et encore de la neige

Idag har jag varit lagom effektiv. Först cyklade jag till universitet. Det känns skrytsamt att säga att jag cyklade om alla cyklister jag såg, men så vare. De flesta kommer söderifrån och saknar nog kunskapen att cykla i snön. Hade litteraturkunskap idag, och det var kul att få prata franska igen och diskutera boken vi läst. Den beskrev bara korta scener och försökte fånga samtal och miljöer på samma sätt  som ett fotografi fångar människor. Jag gillart.
(bild från i julas)
Sen cyklade jag lite till i snön, det gick mindre bra då det var över en dm plus uppförs... Men jag lyckades och var helt slut när jag kom hem. Sen bakade jag nonstop cookis, då min syster varit så snäll att lägga ut receptet på sin blogg förra veckan... De blev goooda, dock sötare än jag minns fast jag använde 2 dl mindre socker än receptet. 

Och nu sitter jag här och har ont i hela höger sidan av mitt ansikte. Jag har hört folk prata om att de får ont i bihålorna när de är förkylda, är detta det?  Plus huvudvärk...

Så jag ska ta och skärpa mig nu och göra gryta... 

Hejsvejs,

gosh

Det var rätt länge sedan jag gjorde ett inlägg. Det är för att jag har varit och flängt runt i skellefteå med min pojkvän. Det var en underbar vecka, förutom faktumet att jag ahde världens nackspärr samt blev förkyld.
Och denna förkylning har nu spridit sig och jag tror jag har feber. Jag säger tror för som den student som jag är äger jag ingen termometer. Imorse kände jag mig lite bättre än någon som just blivit överkörd, och nu mår jag bättre men vill helst hålla kalla saker mot mitt huvud hela tiden. 

Jag var ner på universitetet och lånade en bok jag ska ha läst ut på onsdag samt köpte nässpray. Jag har försökt peppa mig själv till att fara på finskan idag men har insett att jag faktiskt är sjuk och att det vore idiotiskt. 

Så nu har jag tvingat mig själv till att göra det här, nu ska jag se dexter och sen... kanske sova. Vi får helt enkelt se.

RSS 2.0